בשנים האחרונות, הכבישים שלנו הפכו לצפופים הרבה יותר מבעבר, ומציאת מקומות חניה, בעיקר בערים הגדולות, הפכה למשימה מאתגרת ומתישה.
המשימה היא עד כדי כך בעייתית, שלעיתים קרובות בעלי מכוניות רגילות בגודלן (מכוניות משפחתיות) מוצאים עצמם נאלצים שלא לפעול על פי רצונם או נוחותם, אלא מתוך הצורך להתחשב בסיכויים המזעריים למצוא מקום חניה פנוי ביעד שלהם. כך, למשל, קורה, שאנשים רבים מחנים את רכבם בתחנת הרכבת (או בתחנה המרכזית) ונוסעים ברכבת או באוטובוס למחוז חפצם.
אם נוסיף לכך את העליות המשמעותיות במחירי הדלק אותן חווינו בשנים האחרונות, לעיתים, יהיה נדמה כי החזקת מכונית משלכם הפכה לא רק למותרות, אלא גם לעניין שהוא לא בהכרח (ולא בכל מצב) משתלם.
מכוניות המיני, מאידך, הן סיפור מעט שונה.
יתרונותיהן של מכוניות המיני
על פי הגדרתן של מכוניות המיני בקבוצת רכב זו נכללים כלי רכב שנפח מנועם הוא עד ל-1.4 ליטר, הם מיועדים לעד 4 נוסעים מבוגרים ואורך כלי הרכב נע בין 3-3.5 מ'.
המאפיין העיקרי והבולט ביותר של מכוניות המיני הוא הגודל הקומפקטי שלהן לעומת המכוניות המשפחתיות המאפשר מעבר ותמרון גם ברחובות העירוניים והצפופים ויכולת למצוא חניה כמעט בכל מקום!
ואם ניגע גם בנקודה המכאיבה לכיסם של מרבית בעלי הרכבים – המחיר.
נגלה כי באופן הגיוני, לא רק שצריכת הדלק של מרבית מכוניות המיני היא טובה ומשתלמת יותר מזו של הרכבים המשפחתיים, אלא שגם מחירן (כלומר, ההשקעה ההתחלתית הנדרשת), לרוב, יהיה נמוך בצורה ניכרת ממחיר מכונית משפחתית ממוצעת.
מכונית מיני - כבר מזמן לא "מכונית שנייה" במשפחה!
עד לפני מספר שנים, מכוניות המיני נשאו את הסטיגמה של מכונית שנייה או שלישית במשפחה - המכונית הנרכשת לבת שזה עתה קיבלה את רישיון הנהיגה, המכונית ששימשה לפיזור ולאיסוף הילדים בחוגי אחר הצהריים, הרכב ששימש לקפיצה זריזה לסופרמרקט הסמוך, וכד'. בקיצור - לא המכונית העיקרית של המשפחה, לא כזו המסוגלת לגמוע מרחקים.
במידה מסוימת, גם כיום, מכוניות המיני הן המכוניות המשמשות את בעליהן לכלל הצרכים הללו, אבל, במקביל, בשל יתרונותיהן והתפתחותן, הולך ומתרחב השימוש בהן גם למטרות אחרות - הנסיעות הבין-עירוניות, נסיעות עבודה וכן הלאה.
נראה כי מכוניות המיני, סופסוף, מתחילות לזכות בהכרה ובכבוד אשר להם הן ראויות!