8. כיצד לנהוג על שלג או קרח?
מרחק הבלימה בעת נהיגה על שלג או קרח יכול לגדול בעד פי 10 ממרחק הבלימה בתנאים יבשים. סעו לאט לאט והשתמשו בגז, בבלמים ובהגה בעדינות, בכדי למנוע איבוד שליטה.
9. מה מומלץ לקחת איתך לרכב בעת נסיעה ארוכה?
יש לוודא כי פריטים כבדים מאוחסנים ומאובטחים בתא המטען או מאחורי המושבים האחוריים. אם יש צורך במקום נוסף, כדאי לעשות שימוש במתלה לגג רכב ובארגז אחסון שניתן לרכוש בסוכנויות המורשות להתקנה פשוטה על גג הרכב. אם יש צורך בנגרר, יש לבקש מאיש מקצוע מקצועי להתקין וו גרירה איכותי. לבסוף, אם חיות מחמד מצטרפות לנסיעה, הבטיחו את בטיחותן באמצעות מתקן ראוי המוצב מאחורי המושבים.
הימנעות מהיסחי דעת:
הימנעו מהסחת דעת מכל סוג שהוא. נסיעה עם ילדים שתובעים תשומת לב עלולה גם היא להוות היסח דעת ולכן עלינו להיות מודעים לכך. נהיגה תוך שימוש בטלפון הנייד היא אחד הגורמים הראשיים להיסח דעת וטעויות אנוש בנהיגה, ומגבירה את הסיכון לתאונות דרכים. ככלל מומלץ להימנע מדיבור בטלפון בזמן נהיגה ובעיקר כשתנאי הנהיגה אינם מיטביים, כשתנאי הראות אינם טובים, בזמן גשם או במזג אויר סוער, וכשאינכם מכירים את הדרך והסביבה בה אתם נוסעים. כל אלו גוררים פגיעה ביכולת התגובה שלכם תוך הגברת הסיכון לתאונה.
10. מה כדאי לקחת איתי למקרה חירום?
מומלץ תמיד להיות מוכנים לכל מקרה חירום בחורף. בטיולים ובנסיעות ארוכות דאגו שיהיו ברכב בגדים חמים עמידים למים ונעליים קשיחות בכל עת. פריטים כמו פנס, מטען לטלפון הסלולרי, את חפירה, מים וחטיפים חשובים מאוד למקרה שתתקעו.